Tren kazası sabotaj mı? Dikkat çeken ayrıntılar

Ankara-Sincan arasına gerekli sinyalizasyon sistemi kurulmadı. Rayları kontrol eden kılavuz lokomotif yarı yoldan döndürüldü. Tren teşkil memuru makası yanlış yaptı. Makinistler şüphelenmedi. Ve iki tren kafa kafaya çarpıştı.

Başkent Ankara dün tren faciasına uyandı. Sabah 06.30 Konya seferini yapan yüksek hızlı tren, kalkıştan 6 dakika sonra Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu’nda kılavuz lokomotif treniyle çarpıştı. Burnu havaya kalkan hızlı tren ardından üst geçide çarptı. 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybederken 7’si ağır 92 kişi de yaralandı. Kazayla ilgili detaylara Türkiye gazetesi ulaştı. Olayın altından yine ihmaller zinciri çıktı.

Edinilen bilgilere göre, yüksek hızlı trenler sabah sefere başlamadan önce, her gün ‘kılavuz makine’ diye adlandırılan bir elektrikli lokomotif rayları kontrol ediyor. Trenin seferinden birkaç saat önce yola çıkan kılavuz makine, denetimini yaptıktan sonra yuvasına dönüyor. Ardından hızlı tren hareket ediyor. Kar yağışı gibi olumsuz hava şartlarında raylar tekrar kontrolden geçiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir