Archive for Otomobil Haberleri

Elazığ’da feci kaza: 7 yaralı

Kaza, merkez Malatya Caddesi Çaydaçıra Kavşağı yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selahattin Gür idaresindeki 23 M 0111 plakalı şehiriçi minibüsü, kent merkezi istikametine seyir halindeyken, Coşkungöl sokaktan çıkan Aytaç Naz yönetimindeki 40 AY 874 plakalı otomobille çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan minibüs alt geçidin üst kısmında askıda kaldı. Minibüsün aşağı düşmemesi olası bir faciayı önlerken, kazada 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı.

Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Polisin çevre güvenliği aldığı kazada yaralanan 7 kişi ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kahreden kaza. Öldüklerinden habersizdi.

Alınan bilgiye göre, Bilgin Özbek idaresindeki 45 Z 9160 plakalı otomobil, TEM Otoyolu Gölyaka mevkisi Ankara istikametinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Ağaçlara takılarak durabilen otomobildeki Bilgin Özbek ile eşi Şengül Özbek, Ayser Altuntepe ve İrem Koca bulundukları yerde sıkıştı.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Yaralılar, itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Şengül Özbek ve Ayser Altuntepe’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Kazada yaralanan Bilgin Özbek ve İrem Koca, ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada, kurtarma çalışmaları sırasında sürücü Özbek’in, eşi Şengül Özbek ve Ayser Altuntepe’nin öldüğünden habersiz “Merak etmeyin, sizi kurtaracağım. İyi misiniz?” dediği duyuldu.

Otomotiv ilk çeyreği ihracat rekoruyla kapattı

Türk otomotiv sektörü, yılın ilk çeyreğinde 7 milyar 11 milyon 763 bin dolar ihracatla yeni bir rekora imza attı. Son yıllarda ocak-mart dönemlerini 5-6 milyar dolar aralığında dış satımla kapatan sektör, 24,7 milyar dolar ile tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığı 2008’in ilk çeyreğinde bile 6,4 milyar doları yakalayabilmişti.

AA muhabirinin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarından derlediği bilgilere göre, otomotiv sektörü, 2016 ocak-mart döneminde 5 milyar 542 milyon 94 bin dolar olan ihracatını, bu yılın aynı döneminde yüzde 26,5 artırarak 7 milyar 11 milyon 763 bin dolara taşıdı.

Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 18,9 ile en büyük payı alan otomotiv, yılın ilk çeyreğini de açık ara lider kapattı. Otomotivi, yüzde 11,1 ile “kimyevi maddeler ve mamulleri”, yüzde 11’lik pay ile “hazır giyim ve konfeksiyon” ve yüzde 8 ile “çelik” sektörleri takip etti.

Otomotiv sektörü, bu dönemde 163 ülke ve özerk bölge ile 12 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirdi.

MART AYINDA DA TARİHİ REKOR

Mart ayında ise yüzde 32,5’lik artışla 2 milyar 712 milyon 809 bin dolar dış satıma imza atan sektör, aylık bazda tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

Ocak ayındaki yüzde 36,8’lik artış ise Ağustos 2011’den bu yana (66 ay) aylık bazda, en yüksek artış oranı olarak kayıtlara geçti. Sektör ihracatı, şubatta ise yüzde 12,5 artış kaydetmişti.

Son yıllarda ocak-mart dönemlerini 5-6 milyar dolar aralığında dış satımla tamamlayan sektör, 24,7 milyar dolar ile tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığı 2008’in ilk çeyreğinde ulaştığı 6,4 milyar doları da geride bırakarak yakaladığı 7 milyar 11 milyon 763 bin dolarla bu yılın ilk çeyreğinde rekora imza attı.

20 milyon aracı ilgilendiriyor! FETÖ yüzünden

Antalya’da 2015 yılında düzenlenen Türksat Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri’nde 20 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren bir proje açıklandı. 2016 sonu itibariyle araçlarda kullanılan ve FM yayını yapan analog sistemlerin Digital Audio Broadcasting (DAB) sistemine geçmesi zorunlu hale getirildi. Türkiye’de yayın yapan bin 57 radyo kanalından 270’i dışında tamamının karasal yayın yapması nedeniyle yollarda yayın kesintilerinin yaşandığı göz önünde bulundurularak, DAB sistemi ile araç sahipleri artık kesintisiz ve kaliteli radyo dinleme imkanı bulacaktı. Analogdan dijitale geçiş için araç başına 40 ile 60 dolar maliyet öngörülen projenin, iç pazara 11 milyar dolarlık hareketlilik getireceği ifade edildi.