Archive for Güncel Haberler

İmamoğlu davasında yeni gelişme! Mahkemeden karar

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde ‘ihaleye fesat karıştırdığı’ iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanmasına başlandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye başkanlığı döneminde, şartları karşılamayan bir firmaya ihale verildiği gerekçesiyle “İhaleye fesat karıştırma” suçundan dava açılmıştı. İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Saat 14.30’da başlayan duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı.

Diğer sanıklar Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

DAVA ERTELENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duruşması 30 Kasım’a ertelendi.

İMAMOĞLU HAKKINDA KARAR

Mahkeme savunmasını yapan 6 sanığın ‘vareste’ tutulmalarına İmamoğlu’nun ise gelecek celse hazır edilmesine karar verdi. Ayrıca, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na kamu zararı olup olmadığı konusunda müzekkere yazılmasına hükmetti.

Bir sonraki duruşmanın 30 Kasım saat 15.00’te görüleceği aktarıldı.

Son dakika: Konya’da feci olay! 4 kişi hayatını kaybetti

Faik Türkmen idaresindeki kamyonet, Zengen Mahallesi yakınlarında, Hasım Hüseyin’in kullandığı kamyonetle çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’a suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Denetim Kurulu Başkanı Nihat Yalçın ve ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, ABB Denetim Komisyonu’nca hazırlanan rapor doğrultusunda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ABB Başkanı Mansur Yavaş ve tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Öte yandan her yıl düzenli olarak belediyenin sitesinde yayınlanan denetim raporunun bu yıl yayınlanmaması dikkat çekti.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

ABB Meclis Başkanvekili Ünal, ocak ayında toplanan denetim komisyonunun nisan ayı toplantısında da rapor sunduğunu belirtti. Ünal, “Meclis Başkanlığı olarak suç bulgularına rastladık ve ihalede yapılan usulsüzlükle ilgili, ihaleye fesat karıştırma suçunun maddi ve manevi tüm unsurları oluştuğu gerekçesiyle, Mansur Yavaş dâhil tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şimdiye kadar 5 adet bulguya dayanarak başvuru yaptık. Henüz incelememiz devam ediyor. Aykırı bir durum buldukça gerekli başvurularımızı yapacağız” dedi.

7’li koalisyondan hakaret ve tehdit yağıyor! HDP: Kılıçdaroğlu kazanırsa hesap verecekler!

Seçim sürecinde ‘kazanacağını’ düşünerek havaya giren 7’li koalisyondan tehdit ve hakaret yağmaya devam ediyor. Hesaplaşma tehdidinde bulunan muhalefet, halka parmak sallama küstahlığına her gün bir yenisini ekliyor.

Seçim sürecinde kazanacaklarını düşünerek halka ve AK Parti’ye parmak sallayan Millet İttifakı bileşenlerinin tehdit ve hakaretleri bitmiyor.

“Helalleşeceğiz”, “Başörtüsünü serbest bırakacağız”, “Yasaklar ve sansürler olmayacak” gibi inandırıcılıktan uzak ifadelerle PR yapan Millet İttifakı’nın bileşenleri ve destekçileri, kin ve intikam hırslarını dışa vurmayı sürdürüyor. Deprem felaketini fırsat gören ve “Erdoğan buradan şamar yer” diye düşünen zihniyet, bu ‘özgüven’ ile ‘hesaplaşma’ ve tehdit dilini kullanmaktan çekinmiyor.

Muhafazakar ve dindar seçmeni saflarına çekmek için ‘takiye’ yapan Millet İttifakı ve destekçileri, bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘diktatörlük’ ile suçlarken diğer yandan ise iktidara geldiklerinde gerçekleştirecekleri uygulamaları da itiraf ediyor.

Fatih Portakal’ı tutuşturan “tablo!” Sinan Oğan’a saldırıya geçti

Gazeteci Fatih Portakal, 14 Mayıs’ta %5,17 oy alan, 2. turda da desteğinin Cumhur İttifakına olacağı intibağı kuvvetlenen ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan için algı operasyonuna girişti.

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan 7’li koalisyonla ve Cumhur İttifakıyla görüşmeler yaptı. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde kimi destekleyeceği merak konusu olan Oğan henüz kararını vermiş değil. Her iki ittifak da Oğan cephesinden gelecek kararı bekliyor.

TÜRKİYE’DE YAŞANAN BÜYÜK DEPREMLER

TÜRKİYE’DE YAŞANAN BÜYÜK DEPREMLER

Kaydedilen verilere göre, 9 Ağustos 1912’de 7,3 büyüklüğünde “Mürefte”, 7 Mayıs 1930’da 7,6 büyüklüğünde “Hakkari”, 27 Aralık 1939’da 7,9 büyüklüğünde “Erzincan”, 1942’de 7 büyüklüğünde “Erbaa-Niksar”, 26 Kasım 1943’te 7,2 büyüklüğünde “Kastamonu Ladik”, 1944’te 7,5 büyüklüğünde “Bolu Gerede”, 1949’da 6,7 büyüklüğünde “Bingöl Karlıova”, 1951’de 6,9 büyüklüğünde “Çankırı Kurşunlu”, 1957’de 7,1 büyüklüğünde “Bolu Abant”, 19 Ağustos 1966’da 6,9 büyüklüğünde “Muş Varto”, 1967’de 7,2 büyüklüğünde “Mudurnu”, 1970’te 7,2 büyüklüğünde “Gediz”, 24 Kasım 1976’da 7,5 büyüklüğünde “Van Çaldıran”, 13 Mart 1992’de 6,6 büyüklüğünde “Erzincan”, 17 Ağustos 1999’da 7,4 büyüklüğünde “Gölcük”, 12 Kasım 1999’da 7,2 büyüklüğünde “Düzce” ve 23 Ekim 2011’de 7,2 büyüklüğünde “Van”, 1 Mayıs 2003’te 6,4 büyüklüğünde “Bingöl”, 24 Ocak 2020’de 6,8 büyüklüğünde “Elazığ” ve 30 Ekim 2020’de 6,6 büyüklüğünde “İzmir”de depremler oluştu.
BÜYÜK DEPREMLER VE ACI BİLANÇOLAR

17 Ağustos 1999’da Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 7,4 şiddetindeki depremde 17 bin 840 kişi hayatını kaybetti, 43 bin 953 kişi de yaralandı

İletişim Başkanı Altun’dan ırkçı Wilders’e tepki: Her bedeli ödeyerek savunacağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi. Türkiye’nin ırkçılık ve İslam karşıtlığı karşısında duracağını ifade eden Altun, “Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız” dedi.