Archive for Eğitim Haberleri

Öğrencilere Transkript Tercümesi

Transkript tercümesi kişinin mezun olduğu okulu başarılı bir şekilde tamamladığına dair almaya hak kazandığı öğretim belgesini ülkesinin dışında başka bir ülkede eğitim görmek ya da farklı bir kuruma sunmak için gerekli olan tercüme işlemine verilen isimdir.

Transkript tercümesi tüm diller üzerinde çevirisi yapılabilen bir tercüme işlemidir. Transkript tercümesi kişinin öğrenim döneminde almış olduğu notların dökümünü kapsamaktadır. Transkript tercüme işleminin geçerli olabilmesi için tercümenin yeminli tercüman tarafından yapılması gerekmektedir. Aksi durumda evrak geçersiz olur ve işlemler tamamlanamaz.

Tercüme işlemi gerçekleştirilmekte olan evrakların geçerli bir evrak olarak sayılabilmesi için tercüme yapılan evrakların üzerinde mutlaka onay olması ya da evrakların yeminli tercüman tarafından tercüme edilerek imzalanması gerekmektedir. Aksi durumda tercüme işlemi gerçekleşmekte olan evraklar geçersiz sayılmakta ve bu evraklar ile hiçbir işlem gerçekleşmemektedir.

Transkript Tercümesi Hangi Durumlarda İstenir

Transkript tercümesi yurt dışında eğitim görmek isteyen kişilerin okul denklik başvuruları sırasında ya da yatay geçişlerde ilgili okul tarafından istenmekte olan bir belgedir. Transkript tercümesinde yurt dışında eğitim vermekte olan okullar tarafından noter tasdiki zorunlu tutulmamakta, tercüme işleminin yeminli tercüman tarafından gerçekleşmesi yeterli bulunmakta ve işleme alınmaktadır. Tercüme işlemi yapılmış olan belgenin üzerinde tercümanlık işlemini gerçekleştirmekte olan yeminli tercümanın kaşe ve imzasının mutlaka yer alması gerekir. Aksi durum söz konusu olduğunda evrak geçersiz sayılır ve işleme alınmaz.

Transkript Tercümesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Transkript tercümesi kişinin öğrenim dönemi boyunca derslerden almış olduğu notları ve performansı göstermekte olan belge olduğundan dolayı başka bir okula geçerken istenmekte olan önemli bir belgedir. Yüksek eğitim aşamasında mutlaka Transkript tercümesi talep edilmektedir ve bu tercümenin işleme alınabilmesi için mutlaka noter onayı olması zorunlu tutulmaktadır. Transkript tercümesi Almanca, Macarca, Rusça, Azerice ve Yunanca olmak üzere pek çok dilde yapılabilmektedir. Transkript tercümesi genel olarak İngilizce dilinde talep edilmektedir. Yurt dışında eğitim görmek isteyen kişilerden istenmekte olan Transkript tercümeleri eğitime devam edilecek olan okulun eğitim diline bağlı olarak düzenlenmek zorundadır.

Transkript tercüme işlemini gerçekleştirmekte olan tercümanın dikkatli ve düzenli bir çalışma yapması gerekir. Transkript tercüme işlemi önemli bir belge olduğundan dolayı kesinlikle hata kabul etmez. Tercüme işleminin yanlış yapılması ilerisindeki diğer tüm işlemleri de etkilemekte ve bu durum bazı hatalara yol açabilmektedir. Resmi işlemlerde kullanılmakta olan tercümenin bu sebepten dolayı dil eğitimini tamamlamış olan işinde uzman yeminli tercümanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Yeminli tercümanlar çeviri yapmakta olduğu dil üzerinde dil eğitimini tamamlamış ve bu konu üzerinde üniversite eğitimi görmüş kişilerden oluşmaktadır.

Transkript Tercüme Fiyatları

Transkript tercüme fiyatları tercüme işlemi yapılacak olan dile göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra kelime sayısı, tercüme işlemi yapılacak olan evrağın içeriği, sayfa sayısı ve teslimat süresine göre farklılık göstermektedir. Teslimat süresi kısa olan tercümeler normale oranla biraz daha yüksek fiyatlı olabilmektedir. Transkript tercüme işlemlerinde belli bir fiyat aralığı yoktur ve fiyat kişinin istemekte olduğu içerikler doğrultusunda farklılık gösterebilmektedir.

Transkript tercümesi istenmekte olan dil konusunda eğitim almış bir kişi tarafından yapılmakta olan tercüme işlemi çok daha sağlıklı ve başarılı olacağından dolayı bu konuya önem gösterilmelidir. Bu işlemler her hangi bir tercüme bürosu ilet iletişime geçilerek kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Yakınınızda bir tercümanlık ofisi yok ise internet üzerinde yer almakta olan işinde uzman yeminli tercümanlardan da yardım alarak işlemlerinizi kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün.

Kaynak: https://www.tercumeofisi.com/transkript-tercume

Bursluluk (PYBS) sınav sonucu Temmuz’un kaçında açıklanacak?

05 Temmuz çarşamba günü itibariyle PYBS bursluluk sınav sonuç öğrenme tarihi belli oldu. Binlerce öğrencinin girdiği bursluluk sınavı Temmuz ayında açıklanacak. Peki MEB net tarihi açıkladı mı? İşte eğitim hayatı boyunca 18 yaşına kadar burs almak isteyenlerin girdiği PYBS sınav sonuç tarihi.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Sonuçlar İlköğretimce Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ve uygulama kılavuzuna göre 18 Temmuz 2017 tarihinde adaylara duyurulacak. PYBS sonuçları açıklanır açıklanmaz bu sayfadan öğrenebilirsiniz. PYBS sonuç ekranı ise “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar adreslere posta yoluyla gönderilmeyecek ve bu iki site dışında hiç bir yerden açıklanmayacak.

KAÇ BİN KİŞİ SINAVA GİRDİ?

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İOKBS, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC’de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

PYBS BURSLARI NE ZAMAN ÖDENİR?

PYBS bursu kazanan öğrencilerin bursları 3 ayda yatırılır. Senede 4 kez yatırılan PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir. PYBS bursu sınavda alınan puanlara göre belirlenir.

Eğitimde devrim gibi karar

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile birlikte katıldığı 32 derslikli Ak mercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 10 yılda kapsamı gittikçe genişleyen bir sessiz devrim yaşadığını belirtti.

‘TÜRKİYE SESSİZ DEVRİM YAŞIYOR’

Son haftalarda sadece millî eğitim alanında yapılanların dahi sessiz devrimi anlatması açısından yeteceğini ifade eden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Türkiye 10 yıldır kapsamını gittikçe genişleten sessiz devrim yaşıyor. Sadece son haftada yaşadıklarımı kısaca size özetleyeyim. Bir hafta önce Eskişehir’de Şehir Hastanesi´nin temelini attık. Dün Eskişehir’de Millî Eğitim Bakanlığı olarak dünyanın en büyük eğitim portalının eğitim ve bilişim ağının 2. versiyonunu hizmete sunduk. Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerimizin her türlü okul dışı destek ihtiyacını karşılayabileceği, yani kestirmeden söylersek dershane soygununa, yardımcı kitap adı altında bandrolsüz kitap soygununa son vermek üzere fevkalade yararlı eğitim ve bilişim ağıdır. Öğrenciler istediği konuda, yüz binlerce eğitim malzemesini bulabiliyor. Bu sabah İstanbul Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile teknik eğitime ilişkin ilgili protokol imzaladık.”

‘BÜTÜN OKULLAR TAM GÜN EĞİTİME GEÇECEK’

Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimi hem muhteva hem de fiziki olarak güçlendirmeye devam ettiklerini anlatan Bakan Avcı, “Her gün yeni yeni kurumlar eğitim camiamıza katılıyor. Son 13 yıldır her alanda elde edilen kazanımları eğitimimize de yansıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda, başlattığımız sessiz devrim hızını artırarak devam edecek. Yeni dönemde bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek. Bu da yeni okullar, yeni açılışlar demek. Bugün yaşadığımız açılış coşkusunu ülkemizin her yöresinde yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İMAM HATİPLERE İTİBAR İADESİ

İnsanı merkeze alan medeniyet anlayışının insana hürmeti ve insan haklarına saygıyı öğrettiğini vurgulayan Bakan Avcı, şunları söyledi:

“İmam hatip liselerimiz, geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışıyla birleştiren, memlekete, millete, insana hizmet esas alan eğitim kurumlarıdır. İmam hatip liselerinin ara dönemlerinde, darbe dönemlerinde uğradıkları haksızlıkların neye hizmet ettiği, neyi engellediği, bu okulların kuruluşundan itibaren üstlendikleri misyonla yakından ilgilidir. Bizim İmam Hatip Liseleriyle ilgili yaptığımız düzenlemeler bir hakkın iadesinden ibarettir. Maarifimiz tüm eğitim kurumlarıyla bir bütündür, bütün okullarımız ülkemizin istikbaline, kendi niteliğine uygun olarak hizmet etmektedir. Eğitimde sağladığımız normalleşme sürdükçe, başlattığımız dönüşüm programları tamamlandıkça bu tören gibi pırıltılı örnekler çoğalacak. Bütün okul türlerindeki kurumlarımız gücümüz ve değerimiz olmaya devam edecek.”

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu okullarda uygulanacak e-nabız sisteminin protokolünü imzaladı.

Program Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ile okulun açılış kurdelesini kesmesi ve ardından Bakan Avcı’nın hayırseverler ile beraber ilk ders zilini çalması ile sona erdi.

1 milyon 112 bin öğrenciye şok!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim alan 15 milyon 927 bin 462 öğrenci ve841 bin öğretmen 15 gün yorgunluk atacak. Yarı yıl tatili 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat’ta başlayacak. 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi 13 Haziran’da son bulacak. Tatilin dinlenmek olduğunu hatırlatan uzmanlar ise veli ve öğrencileri uyararak, verimli planlı bir çalışma takvimi oluşturulması gerektiğini söyledi. Anne babalara ise, “Çocuklarınızın yanında olduğunuzu hissettirin” önerisinde bulundular.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak ile Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Alpaslan Dartan’ın uyarıları şöyle:

– Çocuğa anne- baba olarak sizden istediği yardımı ve desteği verdiğinizi gösterin.

-Anne-baba-çocuk-öğretmen ve diğer ilgililer arasında karne bir “suçlama-savunma” aracı olmamalı.

– Kırık notların düzeltilmesi için öğrenciye yol gösterecek bir klavuza ihtiyaç olabilir. Bu rehber aile, ve öğretmendir.

– Çocuğunuzun karnesiyle ilgili olumlu ve olumsuz hislerini sizinle paylaşmasını teşvik edin. Israrcı ve kırıcı olmayın. Samimi ve içten davranın. Onun neler duygularını anlamaya, onunla empati kurun.

– ‘Hiç vakit kaybetmeden bir çalışma planı yap’ gibi söylemlerden uzak durarak başarısız olduğu derslerle ilgili ya da kendini geliştirmek istediği konularda neler yapabileceğinizi konuşun. Çözüme odaklanın ve pozitif yaklaşın. Nedenlerini sorgulamayın.

-Yeteneğinize uygun gerçekçi hedeflerle, ikinci dönem için iyi bir planlama yapmalı ve zamanı iyi kullanmanız gerekiyor.

-Moralinizi yüksek tutmak, karnede düşük notlara odaklanmadan ve korkmadan kendi öğrenme yönteminize uygun bir ders çalışma planı belirlemelisiniz.

-Konu tekrarı yapmak, düzenli çalışmak, konuları parçalara ayırarak çalışmak, kısa bütün olarak çalışmak akılda kalıcılığı arttırarak öğrenmeyi kolay hale getirir.

-Dikkatinizin en iyi olduğu zamanı belirleyerek çalışma saatlerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz. Yoğun çalışma saatleri yerine kısa molalar vererek performansınızı arttırabilirsiniz.

-İlgi çekmeyen ders gibi işler ertelenir ve bahaneler üretilir. Ama başarının olması için sistemli çalışmak gerektiği unutulmamalı.

-Ders çalışma sırası da başarıyı etkiler. En verimli saatte zorlandığınız derslerin çalışılması, benzer derslerin de arka arkaya çalışılmaması gerekiyor. Araya farklı dersler eklenirse verimliliğin artacağı bilinmeli.

İkinci dönem sınav maratonu var

İkinci dönem ayrıca 8’inci sınıf ve lise son öğrencileri için sınav maratonu ile geçecek. Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri 28-29 Nisan’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında İkinci Dönem Merkezi Sınavları’na girecekler. İkinci dönem telafi sınavları da 10-11 Mayıs’ta uygulanacak, sonuçları haziran ayında açıklanacak.

İkinci dönem üniversite maratonu da başlayacak. Lise son sınıf ve mezun öğrenciler 23 Mart’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecekler. Sınavın ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise haziran ayında düzenlenecek. 14-15 ve 21-22 Haziran’da üniversite adayları toplam 5 oturumda düzenlenen LYS’ye katılacak. Yaz aylarında ise puanların açıklanması, tercihler ve yerleştirme sonuçlarını beklemekle geçecek.

 

Bir kaç kaliteli site sunacağım sizlere;

  • Kalitenin adresi olan ve Türkiye’de günde 5000 adet uçak bileti satan kaliteden ödün vermeyen muhteşem uçak bileti rezervasyon adresi.
  • Tüm insanaların bir problemi olduğu gibi yetersizlik problemide vardır günde 200 adet satışı yapan viagragold.org adresinden viagra sipariş verebilirsiniz.
  • Artık kendinizi yalnız hissediyorsanız mersinin en kaliteli mersin escort bayan sitesini ziyaret edip arkadaşlık kurabilirsiniz.

Açıköğretim öğrencileri dikkat

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının yeniden değerlendirildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), 2013 Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçlarının tekrar değerlendirilmesi neticesinde 4 öğrencinin daha üst tercihlerine, 99 öğrencinin de mevcut okullarından daha alt tercihlere yerleştirilebilecekleri sonucuna ulaşıldığı bildirildi.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde 8. sınıflar için uygulanan SBS’nin 8 Haziran 2013’te 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Sınav sonuçlarının 12 Temmuz 2013’te açıklandığı ancak aynı gün yapılan inceleme sonucunda söz konusu sınavda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın yabancı dil testlerine ilişkin değerlendirilmesinde yanlışlık yapıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, yine aynı gün Almanca ve Fransızca testlerinden sınava giren adayların yeniden değerlendirilmesinin yapıldığı ve herhangi bir mağduriyete yer vermeyecek tedbirler alınarak yeni puanların saat 17.00’de açıklandığı vurgulandı.

Açıklamada, daha sonra öğrencilerden tercih başvurularının alındığı, asıl ve yedek yerleştirmelerinin yapıldığı, kayıtların gerçekleştirildiği ve eğitim öğretimin bir döneminin geride bırakıldığı anlatıldı.

“Kararın tebliğden önce basın yayın organlarında yer alması anlamlı”

12 Temmuz 2013’te ilan edilen sınav sonuçlarına ilişkin işlemin aleyhine Ankara 18. İdare Mahkemesinde dava açıldığının anımsatıldığı açıklamada, ilgili mahkemece “dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği” gerekçesiyle sınav sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık altı ay sonra yürütmenin durdurulması yönünde karar alındığı, bu kararın 15 Ocak 2014’te bakanlığa tebliğ edildiği bildirildi.

“Dava konusu işlemin üzerinden yaklaşık altı ay geçmesinden sonra ilgili mahkemece yürütmeyi durdurma kararının verilmesi ve yine verilmiş olan kararın bakanlığımıza ve taraflara ulaşmadan basın yayın organlarında yer alması son derece anlamlı bulunmuştur” ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dava konusu işlemin mahkemeye intikal etmesinden önce, Almanca ve Fransızca testlerinden sınava giren adayların değerlendirilmesi yeniden yapılmış ve sınava giren bütün öğrencilerimizin sıralamaları ve yerleştirme işlemleri yeni duruma göre belirlenmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin puan hesaplamaları ve okul yerleştirmeleri açısından herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır. Ancak verilmiş olan karar mucibince ve mahkemenin yönlendirmesine göre, sınav sonuçları bakanlığımızca yeniden hesaplanmış ve mezkûr karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmaların süresi içerisinde tamamlanması için mahkemenin ilk kararının bakanlığımıza tebliğ edilmesiyle beraber hazırlıklar başlatılarak gerekli tüm önlemler alınmıştır. Sınav sonuçlarının tekrar değerlendirilmesi neticesinde 4 öğrencimizin daha üst tercihlerine, 99 öğrencimizin ise mevcut okullarından daha alt tercihlerine yerleştirilebilecekleri sonucuna ulaşılmıştır.

Ancak bu durumda olan öğrencilerimizin mahkeme kararından herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bakanlığımızca gerekli tedbirler alınmakta olup karardan etkilenen öğrencilerle iletişime geçilerek talepleri olması durumunda tercihleri doğrultusunda işlem yapılacağı kendilerine bildirilmiştir.”

 

Bir kaç kaliteli site sunacağım sizlere;

  • Kalitenin adresi olan ve Türkiye’de günde 5000 adet uçak bileti satan kaliteden ödün vermeyen muhteşem uçak bileti rezervasyon adresi.
  • Tüm insanaların bir problemi olduğu gibi yetersizlik problemide vardır günde 200 adet satışı yapan viagragold.org adresinden viagra sipariş verebilirsiniz.
  • Artık kendinizi yalnız hissediyorsanız mersinin en kaliteli mersin escort bayan sitesini ziyaret edip arkadaşlık kurabilirsiniz.

Liselileri sevindirecek haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, genel liselerde haftalık ders saati sayısını 37’den 35’e indirdi.

Bu karar ile ikili öğretim yapan ve genel lise programı uygulayan ortaöğretim kurumlarında çizelgelerin uygulanmasında rahatlama sağlanacağı belirtildi.

2014-2015 öğretim yılında liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında uygulanacak olan çizelgede edebiyat, dil ve anlatım, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin 9 ve 10. sınıflarda ortak dersler olarak okutulması öngörülüyor.

2013 yılında öğretim programları yenilenen matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde 9 ile 10’uncu sınıf programlarının içeriklerinin yoğunluğu azaltılmıştı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan çizelgeler, bu derslerin programlarında yapılan güncellemelerin hayata geçirilmesini sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından genel liselerde haftalık ders saati sayısının 37’den 35’e indirilmesiyle ikili öğretim yapan ve genel lise programı uygulayan ortaöğretim kurumlarında çizelgelerin uygulanmasında rahatlama sağlanacağı belirtildi.

Çizelgelerde haftada 4 saat matematik ve 2 saat geometri olarak okutulan iki ayrı ders de haftada 6 saat matematik dersi şeklinde düzenlendi.

10 bin öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 bin yeni öğretmenin atama sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Bakanlığın internet sitesinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Hamza Aydoğdu, şubat ayı atamalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl bin 50 sınıf öğretmeni, bin İngilizce, 529 sosyal bilgiler, 503 Türk dili ve edebiyatı, 675 Türkçe, 751 ilköğretim matematik öğretmeni, 597 de fen ve teknoloji öğretmeninin atandığını bildirdi.

Şubat ayı atamalarında 10 bin kontenjandan 9 bin 470 öğretmenin atama işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Aydoğdu, “Bu anlamda kontenjanların boş kalması ölçü alındığında çok yüksek oranda bir atama oldu. Atanan bütün öğretmenlerimiz, hem eğitim camiasına hem ülkemize hayırlı olsun. Öğretmenlerimiz 10 Şubat itibarıyla görevlerine başlayacak. Öğretmenlik mesleği kutsiyeti olan ve çok değerli olan bir meslek. Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapacak tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim camiamızın tecrübeli öğretmenleri ağabeyleri onları en güzel şekilde karşılayacaktır” diye konuştu.

Şubat ayında 105 alana atama yaptıklarını anımsatan Aydoğdu, şunları söyledi:

“Doluluk oranı en az olan illere atama yaptık. Çünkü şu anda Türkiye’de öğretmen atamalarında doluluk oranı yüzde 85 dolayında. Bu ortalamanın altında kalan illerimize atama yaptık ve bu atamada 69 ilimize atama yapmış olduk. Bu atamanın bir tarafı da genellikle liselerde branş derslerinde ‘bizi çok ihmal ediyorsunuz’ diye bir serzenişte bulunuyorlardı. Sayın Bakanımızın talimatıyla bu arkadaşlarımızla ilgili ciddi bir çalışma yaptık ve fizik, kimya, biyoloji ve mesleki alanlarla ilgili de atama sayımız geçmiş yıllara oranla çok ciddi anlamda bir artış sağlandı.”

“Dengeli bir dağılım oldu”

Aydoğdu, en çok atamanın bin 303 öğretmenle Şanlıurfa’ya, 942 öğretmenle Van’a yapıldığını bildirdi.

Öğretmen atamaları yaparken, insan kaynakları genel müdürlüğü ekibiyle ihtiyaçlar doğrultusunda ciddi bir sentez yaptıklarını anlatan Aydoğdu, şöyle devam etti:

“Bunun sonucunda dengeli bir dağılım oldu. Fakat 10 bin kadro elinizde ve bunu 105 alana dağıtmanız gerekiyor. Herkesin beklentisi farklı ve yüksek olabilir. Ama biz memnuniyet oranına baktığımız zaman yüzde 70-80’in üzerinde arkadaşlarımızın bu atamalarla ilgili dağılımla ve branşlarla ilgili mutlu olduklarını görüyoruz. Sonuç olarak ağustosta 40 bin atama yapacağız ve yıl içinde yaptığımız atama sayısı 50 bini bulmuş olacak” diye konuştu.

Aydoğdu, kamuoyunda MEB’in emekli ve istifa edenlerin yerine öğretmen alındığı yönünde bir algı bulunduğunu belirterek “Bu tamamen yanlış. Yeni Bütçe Kanunu’nda bu kaldırıldı. Artık emekli ve istifa edenlerin yerine öğretmen alamıyorsunuz. Bu 10 bin kadro, sıfır kadro. Tamamen MEB’e verilen kadrolardan kullanıldı” dedi.