Özellikleriyle göz dolduruyor

Türkiye’nin son bir yıldır yaşadığı olağanüstü gündemler, Twitter’da usturuplu ve ‘her şeyi bilen’ bir zümre oluşturdu: Gizemli hafiyeler. Ve bu gizemli hafiyelerin ortak iddiası: 10-17 Ocak arası Türkiye’de yer yerinden oynayacak.

Radikal gazetesinden Tevfik Şahin’in haberine göre Hükümetle muhalefet ve cemaat arasındaki mücadele, basın ve siyasi söylemler dışında yeni cepheler açılmasını gerekli kıldı.

Bunun için en uygun ortamın sosyal medya olduğu da kısa zamanda ortaya çıktı. Öyle ki Gezi olayları sırasında twitter’ın kullanıcı sayısı Türkiye’de 2 milyondan 10 milyona yükseldi. Ardından hükümetle cemaat arasında dershane tartışmalarıyla başlayan süreç de en çok twitter’da başlatılan propagandalarla yürütüldü.

Cephe gerisindeki halk, TT listesindeki Erdoğan karşıtı ve Erdoğan’ı savunan başlıklarla yürüyen fırtınayı takip ederken, kalabalıkları yönlendirmeyi amaçlayan pek çok troll de bir anda fenomen olarak gündemi kendi istedikleri yöne çekmek için mücadele verdi.

BULANIK SUDA BALIK AVLAYANLAR

Trollerin ve bot hesapların ‘aleni’ mücadelesi devam ederken, bulanık suda balık avlamaya çalışan bir grup ‘gizemli hafiye’ de twitter’daki yerlerini alarak ‘elimizde çok önemli belgeler var, açıklarsak kıyamet kopar’ propagandasına başladı.

Pek çoğu son birkaç ayda açılan bu hesapların kimi “Türkiye’deki paralel ve derin odakları” ifşa etmeyi vaat ederken, kimileri de “hükümeti bitirecek belgeleri” dosyalarında zor tuttuklarını iddia ediyor.

Hepsi de ‘elimizde öyle bilgiler var ki sormayın gitsin’ üslubuyla yazan bu hafiyelerin en büyük silahı ise ‘yakında açıklayacağız’ dedikleri belgelerden bir kere bahsettikten sonra hemen daha çarpıcı bir iddia ortaya atarak merak duygusunu sürekli canlı tutmak ve temel meseleyi hiçbir zaman açıklamamak.

En çok kim kiminle nerede görüşmüş, kim kime ne dosyası vermiş, kimin kaseti kimin elinde konularıyla ilgilenen ve bazıları bilgiye dayandığı belli olan ciddi iddialar ortaya atan bu hesaplar, takipçileri arasında da en az Kurtlar Vadisi’nin Konseyi ya da Şefkattepe’nin Karanlık Kurulu kadar popüler.

“10 – 17 OCAK ARASINDA YER YERİNDEN OYNAYACAK”

Bu hafiye hesapların tutumlarında son günlerde ortak bir hareketlilik var. Özellikle muhalefet kanadına muhalefet eden gruplar, 10 Ocak ve 17 Ocak’ta Türkiye’de gündemi sarsacak belgelerin açıklanacağı iddiasında.

Birbirinden bağımsız olan bu hesapların özellikle bu tarihlere yoğunlaşmış olması ve benzer iddialar öne sürmesi, bu gizemli hesapları takip edenler arasında 10 ve 17 Ocak’ı yeni bir milat olarak kabullenmelerine neden oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir