O Alzheimer’ın ilacı!

Dr. Ömer Coşkun, akşam yatmadan önce içilecek bir bardak havuç suyu ile Alzheimer hastalığından korunabileceğini söyledi.

Son yılların modern hastalıklarından sayabilecek Alzheimer’ın Alman doktor Alzheimer tarafından ilk kez bir kadın hastası sayesinde ortaya çıktığını hatırlatan Dr. Coşkun, bu hastalığın günümüzde maliyeti en yüksek hastalıkları arasında kalp ve kanserden sonra üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Alzheimer hastalığının 65 yaş üzerindeki bireylerde yüzde 5 ila yüzde 10 oranında görüldüğüne dikkat çeken Coşkun, bu oranın 65 yaşından sonra gelen her 5 yılda ikiye katlanarak arttığını söyledi.Dr. Coşkun, en önemli belirtisinin günlük yaşamda işlevlerini etkileyecek düzeyde bellek kaybı olduğunu vurgulayarak, “Alzheimer hastaları, günlük yaşam işlevlerini yerine getirmekte zorluk çekerler. Bu hastalar bir süre sonra basit kelimeleri dahi akıllarına getirmekte zorluk yaşamaya başlarken, kişilik değişiklikleri gösterme ve alışılagelmiş işlerinden ve sorumluluklarından kaçma gibi eğilimlerde görülür. Genel olarak düşünme becerisinde güçlük, zaman ve mekanları karıştırma, karar vermekte güçlük çekme gibi durumlar Alzheimer’in en belirgin hastalık belirtilerinin başında gelmektedir” diye konuştu.

Dr. Ömer Coşkun, taze sıkılmış bir bardak havuç suyunun içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek akşam yatmadan önce içilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Ömer Coşkun, “Bu formülün unutkanlığın çözümü için birebir. İkinci tavsiyem ise ceviz. Cevizin beyin sağlığı açısından takdire şayan bir yeri var. Haftada en az 2-3 defa kabuklu ceviz yemek hafızayı kuvvetlendirecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir