Kültür ve Turizm Bakanı: Türkiye’de kesinlikle sansür yapılmamaktadır

Yayınlanan bazı kitapların içeriğinin eleştirilere neden olduğunu söyleyen Ersoy, “Neden bandrol verdiğimiz konusunda eleştiriler dile getirilmektedir. Bakanlığımız eserlerin içeriğini denetleme yetkisine sahip değildir. Hiçbir eser basılmadan önce içeriğine yönelik bir inceleme ve yaptırıma tabii tutulamaz. Bu alenen sansür uygulaması olmakta ve Türkiye’de sansür kesinlikle yapılmamaktadır. Toplumumuzun rahatsız olduğu söz konusu eserlere yönelik kanuni bir yaptırım için vatandaşlarımızın Bakanlığımıza değil savcılığa başvurması gerekmektedir” diye konuştu.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizm gelirleriyle ilgili de veriler paylaştı. Buna göre, Türkiye’ye 2019’da gelen turist sayısı 2018 yılına göre 12,24 arttı:

“2018 Ocak-Eylül döneminde yabancı ziyaretçi ve yurt dışı ikametli vatandaşlar olmak üzere, yaklaşık 37,1 milyon olan toplam ziyaretçi sayısı 2019’un aynı döneminde yüzde 12,24 artarak 41,6 milyon kişi olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılı Ocak-Eylül döneminde turizm gelirinde 26,6 milyar dolar ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16’lık artış olmuştur. Turizmde 2023 hedefi 75 milyon turisttir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir