5 kente müjde var!

Sağlık Bakanlığı, özel hastaneye ihtiyaç duyan Ağrı, Hakkari, Kars, Sivas ve Tokat’a birer özel hastane açılacağını duyurdu.

Bakanlık, 7 ilde de tıp merkezi kurulacağını ve uygun illere kadro tahsisi yapılacağını bildirdi.

HEKİM SAYISI 33 OLACAK

sağlık bakanlığı, sağlık hizmetlerinin, demografik yapı göz önünde bulundurulmak suretiyle kaliteli, hakkaniyete uygun ve verimli şekilde sunulması, sağlık insan gücü ile cağdaş tıbbi bilgi ve teknolojinin ülke düzeyinde dengeli dağılımının sağlanması, amacıyla 2014 yılı için bir planlama yaptı. Buna göre, özel hastaneye ihtiyaç duyan Ağrı, Hakkari, Kars, Sivas ve Tokat’a birer özel hastane açılacak. Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli’ye de tıp merkezi kurulacak. Açılacak hastanelerde uzman hekim sayısı 33, tıp merkezlerinde ise 10 olacak. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelge şöyle:

72 BİN 405 UZMAN HEKİM VAR

“İllerde Sağlık Bakanlığı, üniversite ve özel sektöre ait sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman hekim sayıları dikkate alınarak mevcut durum tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nda 34 bin 815, üniversite hastanelerinde 14 bin 810 ve özel sağlık kuruluşlarında 22 bin 780 olmak üzere toplam 72 bin 405 uzman hekim bulundugu belirlendi. Her ile düşen uzman hekim sayısı hesaplandı. İl için özel sağlık kuruluşlarına verilebilecek uzman hekim kadro sayısı 5 ve 5’ten küçük olan illerde özel sağlık kuruluşları için 2014 yılında uzman hekim kadro kapasitesi planlandı.

İŞTE UZMANLIK DALLARI

Özel hastanelere verilecek uzmanlık dalları listesi ise şöyle:

Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Tıbbı Biyokimya, Tıbbı Mikrobiyoloji, Radyoloji, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Deri ye Zührevi Hastalıklar, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Çocuk Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Tıbbı Patoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Acil Tıp.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir