12 Eylül Darbesini ABD yapmış! (İtiraf)

Milyonlarca kişinin hayatını altüst eden ve Türkiye’yi onlarca yıl geriye götüren 12 Eylül kanlı darbesinin üzerinden tam 38 yıl geçti. Cl A ajanı Paul Henze’nin darbeyi, dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’a, “Bizim çocuklar başardı” sözleriyle haber vermesi ise hâlâ hafızalarda…

arbe sürecinde 1 yıl hapis yatan ve adı “görüldüğü yerde vurulacaklar” listesinde geçen eski Akıncılar Grubu Genel Başkanı Mehmet Güne “O dönemde sağ-sol diye bölünen gençlik üzerinden vesayet savaşları yapıldı. Bu darbenin global bir sahih vardı. O sahipler yerli konu mankenlerini buldular ve onlar 12 Eylül 1980 gecesi yönetime el koydular” dedi.

TERÖR O DÖNEMDE YAPILANDI

12 Eylül’ün asıl amacı büyük İsrail projesini hayata geçirmekti” diyen 12 Eylül mağduru Av. Haşan İlter ise, “Ülkenin birikimlerini dışarıya aktardılar. Bu darbe ile birlikte Türk milletine büyük zulüm ettiler. 1980 darbesinin etkileri 30 yıl sürdü. PKK ve FETÖ’nün teşkilatlanması cunta döneminde hız kazandı” diye konuştu. Amerika’nın, “Bizim çocuklar” diye kutsadığı cuntacıların lideri Kenan Evren 38 yıl önce bugün silah zoruyla yönetime el koydu. Nice gençlerin idam sehpalarında sallandırıldığı, hukukun ve demokrasinin rafa kaldırıldığı 12 Eylül darbesi Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti.

AMERİKA DESTEKLİ DARBE

Bir neslin üzerine karabasan gibi çöken ve Türk milletinin hafızasında onulmaz bir yaraya sebep olan 12 Eylül, derin bir psikolojik çöküntüye sebep oldu. Dünyanın baş belası Amerika’nın, “Bizim çocuklar başardı” diyerek aleni bir şekilde destek verdiği kanlı 12 Eylül darbesi, cuntacı Kenan Evren liderliğinde gerçekleşti. Türk siyasi tarihine
kara bir leke olarak geçen 12 Eylül sürecinde devlet ve millet olarak büyük kayıplar yaşadık. Vatanı dış tehlikelerden korumak için kendilerine millet tarafından verilen silahları milletin tepesinde Demokles’in Kılıcı gibi sallayan darbeciler, onlarca genci gözlerini kırpamadan darağaçlarına gönderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir