’10 gün içerisinde büyük bir deprem olabilir’

Uzmanlar, 8.2’lik deprem sonrası oluşan yer kabuğu gerginliğinin Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depremi tetikleyebilir diyor

Önceki gün Meksika’da meydana gelen 8.2 deprem 6 ülkede birden hissedildi. Depremin ardından tsunami alarmı verildi, deprem dünya ekseninde kaymaya yol açtı. 5-10 yıl arasında meydana gelen 8 üzeri depremler, dünyanın ekseninde kaymaya ve ölümcül hasarlara neden oluyor. Yaklaşık 1 dakika süren depremin ardından korkunç bir bilanço beklerken bugün ölü sayısının 61’e yükseldiği bilgisi ulaştı.

Peki Meksika bu kadar büyük bir depremi nasıl bu kadar az zararla atlatmayı başardı? Gerçekleşen deprem yer kabuğunda nasıl bir etkiye sahip. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin yer kabuğunun tamamında bir gerilmeye sebep olduğunu ve bunun da dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depremin işareti olduğunu söyledi.

Yar. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise depremin kırsal bölgeden uzak olmasının depremin az zararla atlatılmış olmasını sağladığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir