Boşanma Avukatınız Görevini Yapmıyorsa?

Boşanma Avukatınız Görevini Yapmıyorsa?

Boşanma avukatının çeşitli görevleri vardır. Avukatın boşanma yetkisi alması durumunda görevleri, boşanmanın kapsamına, yani karşılıklı mutabakata varılmış veya çekişmeli olup olmadığına veya müteakip hususların çözülmesi gerektiğine bağlıdır.

Genel olarak, aile hukuku avukatının sadece görevi hukuk değil, aynı zamanda müşterilerine kapsamlı bir şekilde tavsiyelerde bulunmak ve yasal pozisyonlarını güvence altına almak gibi bir görevi de vardır. Avukat bu görevi ihlal ederse ve müvekkilinin dezavantajlarına maruz kalırsa, zararlardan sorumludur. İstanbul boşanma avukatı seçerken o nedenle doğru kişiyi bulmalısınız.

Ancak bu, müşterinin boşanma davalarının sonuçlarından memnun olmasa bile her zaman boşanma avukatından tazminat talep edebileceği anlamına gelmez. Talepler genellikle sadece yanlış davranışlardan kaynaklanır. Kapsamlı tavsiyede bulunma yükümlülüğüne ek olarak, avukatın gizlilik yükümlülüğü de temel görevlerinden biridir.

boşanma avukatı

İstanbul boşanma avukatı tutarken, müşteri bu nedenle iki kat korunur: bir yandan avukat müvekkilinin menfaat algılamasında büyük hatalardan sorumludur. Öte yandan avukat, görevle bağlantılı olarak öğrendiği her şey hakkında gizliliği korumakla yükümlüdür ve bu açık değildir.

Avukatın genel görevleri, müvekkillerine tüm yazışmalar hakkında derhal bilgi verilmesini, yani müşteriye mahkemenin belgelerinin, diğer tarafın ve kendi avukatlarının yazışmalarının kopyasını veya kopyasının yanı sıra müşteri için alınan paradan mahkeme masraflarını ödemesi gerekir.

Boşanma avukatı ayrıca ücretleriyle ilgili olarak müvekkillerinin çıkarlarını korumalıdır: müvekkil adli yardım alma hakkına sahipse, avukat ona bunu bildirmelidir.

Avukatınızdan memnun değilseniz daha fazla psikolojik ve maddi baskıya maruz kalmamak için en iyisi başka bir avukat ile anlaşmaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir